Om du bestämmer dig för att gå någonstans, kommer du definitivt att ta bilder av de mest fantastiska sevärdheterna. Intressanta skulpturer som du kommer att mötas passar så bra som möjligt.

De verkar attrahera sina åsikter ochlinser. Skapas vid olika tidpunkter, i olika material och olika i stil, de förenas av en sak - dessa gatu skulpturer gör staden unik, attraktiv och minnesvärd.

1. "Disclosure", Paige Bradley, New York, USA

"Disclosure"

"... tills vi delar upp folket runt ossväggen, vi kommer aldrig att förstå hur mycket vi är riktigt stark. "Så amerikanske konstnären Paige Bradley förklarar innebörden av hans bronsskulptur, som förde hennes berömmelse.

2. "Dans med en maskros", Robin White, Staffordshire, Storbritannien

"Dansare med en maskros"

Om du lockas av den magiska världen av feer, dusäkerligen som brittiska Robin Whites arbete, som skapade en serie liknande parkskulpturer. Varje fe har en stålram, en relaterad metallskikt "muskel", som i sin tur är täckt med "hud" av fin tråd.

3. "Apenninerna", Giovanni Giambologna, Toscana, Italien

"Apenninerna Allegory"

Inte långt från Florens, i en park övergivenPratolino villa, en gång tillhörde en känd Medici klan, tio bevarade stenskulptur av XVI-talet av den berömda vid tidpunkten för skulptören Dzhovanni Dzhambolonya. Skulpturen är en gud Apenninerna monsterhand trycka huvudet, som har en mun fontän.

4. "Kärlek", Alexander Milov

"Love"

Denna skulptur av Odessa Alexander Milov kan varasågs bara på den amerikanska Burning Man-festivalen i Black Rock Desert i fjol. Arbetet vann många besökares hjärtan till festivalen och hittade sina fans på Internet tack vare dess genomträngliga frankhet. Tyvärr, för detta voluminösa konstobjekt (längd 17,5 m, bredd 5,5 och höjd 7,5), hittades inte platsen någonstans.

5. "Naturens kraft", Lorenzo Kinn

"Naturens kraft"

Kanske var de gamla rätt när de skapadeskulptur till gudarnas ära, för att stimulera sin ilska. Denna tanke inspirerade den italienska konstnären Lorenzo Kinn att skapa en serie skulptör, etablerad i olika städer runt om i världen. Den 2,5-meters kvinnliga figuren symboliserar modern natur, som vildt strider mot jorden. Förvirrad av orkanernas effekter i Thailand och USA skapade konstnären en allegori för att visa hur ömtålig vår värld är.

6. "Mustangs of Las Colinas", Robert Glen, Irving, Texas, USA

"Mustangs of Las Colinas"

Denna skulpturella sammansättning är den störstaRidskulptur i världen: 9 mustangar på en skala från 1 till 1,5 visas längs vattnet, fontänerna slår från under hovarna och skapar en naturlig sprutseffekt. Arbetet symboliserar den snabbhet, ledarskap och frihet som ligger i både djuren som bor i Texas och staten själv vid utvecklingen.

7. "The Black Ghost", S.Jurkus och S. Plotnikovas, Klaipeda, Litauen

"The Black Ghost"

Den skumma bronsskulpturen påminner omen gammal legend, enligt vilken vakten av det belägna slottet oväntat mötte ett spöke som varnade för honom att fästningen kanske inte hade tillräckligt med reserver, försvann sedan utan spår.

8. "Caring Hand", Glarus, Schweiz

Försiktig hand

Denna extraordinära skulptur kan vara en symbol för omsorg för miljön.

9. Frihet, Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, USA

"Frihet"

"Denna skulptur personifierar önskan om frihet genom kreativitet", förklarar Zenos Frudakis, en amerikansk, som förklarar betydelsen av hennes bronsammansättning.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Rumänien

Mihai Eminescu

En ovanlig skulptur av två metallträd, vars grenar bildar ansiktet på den moldo-rumänska-poetiska dekadenten i XIX-talet Mihai Eminescu.

11. "Regnens man", Jean Michel Folon, Florens, Italien

"Regnens man"

Skulptur av den belgiska konstnären Jean Michel Foulon är i Florens, Italien.

12. "Trappa till himlen", David McCracken, Bondi, Australien

"Trappa till himlen"

Skulpturen av David McCracken är en illusion av oändlighet, som återkallar föreningen med kultsammansättningen Led Zeppelin.

13. "Här är jag!", Herve-Laurent Erwin

"Här är jag!"

En polystyren jätte som kommer ut ur gräsmattan,från och med under filten presenterades 2014 på den årliga internationella utställningen för samtidskonst i Budapest. Värdet av skulpturen som skapas av ungersk konstnär Hervé-Lorant Erwin, kan definieras som längtan efter frihet, kunskap och dynamisk utveckling. Efter stor framgång i Budapest, gick skulptur till den tyska Ulm skrämma intet ont anande turister ingenting.

14. Metamorfoser, Jason Dekers Taylor, Grenada

"Metamorphoses"

26 barns siffror från cement på fyra meterdjupet är en av de mest slående kompositionerna som finns i undervattensskulpturparken Moliner i Karibien. Skulpturell komposition väger 15 ton för att motstå starka strömmar och tidvatten. Barnens ring symboliserar livscykeln och ansvaret för mänskligheten för tillståndet för miljön inför kommande generationer.

15. "Rain", Nazar Bilyk, Kiev, Ukraina

"Rain"

En två meter bronsfigur med en stor glasdroppe på hans ansikte symboliserar människans enhet med naturen. Arbetet sätts på Landskapsgatan i Kiev som en del av en modern skulpturpark.

16. "Sower", Morphay, Kaunas, Litauen

"Säveren"

Denna skulptur hänvisar till skuggan, den "kommer till liv" bara på natten, när stjärnorna som gjorts på väggen bakom figuren är meningsfulla.

17. "Sinking Building", Melbourne, Australien

"Sinking Building"

Innan magnifika State Library byggnad i Melbourne tycks ha sjunkit ett annat bibliotek, den vinkel som fasaden fortfarande ses på ytan.

18. "Krigsgud", Jingzhou, Kina

"Krigets Gud"

48 meter skulptur, täckt med 4000 limmade kopparplattor, stiger på en 10 meter lång piedestal och är en symbol för rättvisa.

19. "Flodhästar", Taipei, Taiwan

"Hippos"

Siffrorna för simningens flodhästar, som avbildades som de vanligtvis ses på vattens yta, sätts i en Taipei zoo.

20. "Skor på Donau-kanten", Gyula Power, Budapest, Ungern

"Skor på Donauens dal"

Förintelseminnet är baserat på verkligthändelser: 1944-1945 förstördes tiotusentals judar i Budapest. Offren samlades på Donau-stranden, tvingades ta av sig sina skor och sköt sedan. Tanken om minnet tillhör den ungerska regissören Ken Togai, och insågs av skulptören Gyula Power.

21. "Resande", Bruno Catalano, Marseille, Frankrike

"Resenärer"

En hel serie av tio sådana surrealistiska skulpturer av fransmannen Bruno Catalano i september 2013 installerades i Marseille.

22. "Monument till en okänd passager", Erzi Kalina, Wroclaw, Polen

"Monument till en okänd passagerare"

Den skulpturala kompositionen, bestående av 14 figurer, installerades i Warszawa 1977 och flyttade till Wroclaw år 2005.

23. "Rebel", Tom Franzen, Bryssel, Belgien

"Rebel"

Belgiska skulptören Tom Frantzen har ägnat sina komiska arbete Molenbeek invånare - en av de 19 och kanske den mest kriminella i Bryssel. Hållning till polisen är lämplig.

24. Ocean Atlanten, Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahamas

"Ocean Atlant"

Skaparen av många skulpturer på havsbotten, JasonDekers Taylor är också författaren till den största undervattensskulpturen som visar en tjej som, liksom den antika grekiska Atlanta, håller havet på axlarna. Skulpturens höjd är 5,5 m, vikten är 60 ton. Enligt författarens avsikt, förutom den estetiska figuren, har den praktiskt värde, som ett artificiellt korallrev.

25. Nelson Mandela, Sydafrika

Nelson Mandela

Ovanligt monument till anti-apartheid fightergrundades 2012 nära den plats där 50 år tidigare, den framtida presidenten i Sydafrika arresterades. Skulptur består av 50 intrikat laser skära stål kolumner från 6,5 till 9,5 m i höjd. På ett avstånd av 35 m under en strikt definierad vinkel skapar kolumnerna en igenkännlig Mandela-profil.

26. "Folk vid floden", Zheng Hua Cheng, Singapore

"Folk vid floden"

En serie skulpturer av Singapores konstnär Zheng HuaCheng, som omfattar och denna sammansättning av de fem simmare pojkar skickar betraktaren till en tid då floden inte har klädd i sten och hundratals barn som lever i grannskapet, sprang för att bada i floden.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Skottland, Storbritannien

"Kelpie"

Kelpi - en vattenand från skotsk mytologi, som var i bilden av en häst. 30 meter hästhuvud utgör porten till kanalen Fort och Clyde och symboliserar hästens viktiga roll i Skotlands liv.

28. "No Violence", Carl Frederick Reutersweld, New York, USA

"Det finns inget våld"

Fördömd av mordet på John Lennon, svenskakonstnären Carl Frederick Reutersveld skapade sin bronsrevolver med en knut knuten till knuten, vars trumma riktas uppåt som en symbol för icke-våld.

29. "The Hanging Man", David Cherny, Prag, Tjeckien

"Hanging Man"

Skulpturen avbildar Sigmund Freud och hans kamp med rädsla för döden.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, London, Storbritannien

"Tide"

Fyra häståkare på Themsenförsvinna, de dyker upp igen beroende på tidvattnet. I stället för huvuden i hästar, oljepumpar. Denna skulptör och miljöaktivist Jason Dekers Taylor vill uppmärksamma människans alltför stora beroende av olja.

31. "Weekend", Marguerite Derricort, Adelaide, Australien

"Output"

Fyra bronsgrisar i full storlek ochi naturligt hänseende har var och en sitt eget namn: Oliver, Truffle, Augustus och Horatio. Den här underhållande skulpturella kompositionen är en favoritplats för barn som kommer hit med sina föräldrar på helgerna och kör en körning på grisens smidiga ryggar.

32. "Peregrass", Robert Summers och Glen Rose, Dallas, Texas, USA

"Transhumance"

Den största av sitt slag är bronskulpturenSammansättningen består av 49 tjurar och tre förare och är installerad i en av parkerna i Dallas. Sammansättningen är imponerande i sin omfattning: Varje tjur höjd på 1,8 m, en flock går i kuperad terräng, kom de över små floder, vissa djur är långsamma, andra kör - konstnären lyckats förmedla en realistisk körning nötkreatur som inträffade i Texas i XIX-talet.

33. "Metallomorfos", David Cherny, Charlotte, North Carolina, USA

"Metalmorfoza"

Hans första installatör i staterna var författaren till "The Hangingman "tjeckiska David Cherny bestämde sig för att slå amerikanerna - och han gjorde det! Dess åtta meter huvud av rostfritt stål består av parallella sektioner, från den plats där munnen ska vara, fontänen slår. Huvudet roterar periodiskt runt sin axel och börjar röra sig som vanligt och sedan "bryter upp" i strata: vissa sektioner fortsätter att rotera medan andra "lagrar". Men vändning, alla bitar kommer samman, bildar den ursprungliga skulpturen. Installationsnamnet uppenbarligen, som huvudet själv, samlas in från avsnitten: "metal + metamorphosis".

34. "Okänd byråkrat", Magnus Tomasson, Reykjavik, Island

"Okänd byråkrat"

Det satiriska monumentet till byråkraten uttrycker vår inställning till tjänstemän, detsamma över hela världen och därmed ansiktslös.

35. Hedington Shark, John Buckley, Oxford, Storbritannien

"Heditton Shark"

Etablerade 1986, på 41-årsdagen av tragedinHiroshima och Nagasaki, hajen representerar atombomben släpptes över de japanska städerna, och en känsla av impotent ilska och förtvivlan en kärnkraftskatastrof.

36. "Observer", Victor Khulik, Bratislava, Slovakien

Den "observatör"

Den humoristiska skulpturen hos en man som lutar ut ur avloppsluckan kallas ofta "Man at Work", men från arbete verkar han ha distraherat sig.

37. "Leguan", Hans Van Houvelingen, Amsterdam, Nederländerna

"Iguana"

I en av rutorna Amsterdam avgöras ovanliga invånare - 40 brons leguaner kryper i gräs.

38. "Mother", Louise Bourgeois, London, Storbritannien

"Mamma"

Konstigt som det kan tyckas, men det största ien spindelskulptur, den 88-årige Louise Bourgeois tillägnade sin mamma, som dog när artisten var 21 år gammal. En tio fotspindel med marmorägg i en säck är inte den enda sådan skapelsen av Bourgeois. Liknande skulpturer finns i olika städer runt om i världen.