Kina har länge varit känt för sina ovanliga traditioner, särskilt om det gäller en semester som ett bröllop.

Motorbilen av bilar som visar den kinesiska draken

Kineser hedrar drakar. De betraktar dem kloka mytiska djur. I medelriket kallas de Lun och dyrkan från antiken. Enligt kinesisk legend var de lokala draken förfäderna till dem som bodde i Europa. Den senare hade tydligt ett humör - de var blodtörstiga och onda. Och den kinesiska filosofin lär ut att draken är en symbol för Yangs energi. Dessutom är de mytiska djuren i denna kultur alltid avbildad med en lång kropp som liknar en orm.

I huvudet på cortege kan du se om det är liten, men ändå annorlunda än resten av bilen - den är röd. Mest sannolikt spelar han rollen som huvudet, som guider resten.

Självklart symboliserar rörelsen av bröllopsbilar i form av en drake ett förnuftigt och klokt äktenskap. Det visar också att den nya familjen hedrar traditioner och respekterar dem.

Kinesisk bröllopstradition1

Kinesiskt bröllop Tradition2

Kinesiskt bröllop Tradition3

Kinesiskt bröllop Tradition4

Kinesiskt bröllop Tradition5

Men det är inte allt. Kineserna följer strikt sina traditioner. Vi samlade de mest fantastiska av dem.

Planerade gråt

Ja, det är rätt. Enligt gammal kinesisk tradition, en månad innan bröllopet bruden ska medvetet gråter en timme varje dag. En vecka senare gick den gråtande mor, en vecka senare - mormor, då - syster till bruden, allt detta händer i olika tonarter. Syftet med att följa detta bruk är att uttrycka den extrema graden av glädje från det kommande äktenskapet. På dagen för bröllopet sång, gråtande bruden att sjungas och det omgivande utvärdera hur väl hon lyckats göra det.

5 otroliga bröllopstraditioner i Kina

Skytte i bruden

Anpassad är inte så hemsk som det låter. Brudgummen ska släppa tre pilar (utan tips, förstås!) Till bruden. När detta är gjort tar brudgummen pilar och bryter dem i hälften som ett tecken på evig kärlek till varandra.

5 liga bröllop traditioner i Kina

Rött bröllop

I den kinesiska kulturen är röd kärlekens färg,Lycka till och mod. Kineserna tror att på bröllopsdagen är färg av stor betydelse. Därför är brudens ansikte helt täckt med en röd slöja, hon rör sig runt i en röd bröllopsbil. Medföljande bruden vid bröllopsceremonin håller moderen det röda paraplyet, vilket symboliserar fertilitet hela tiden över huvudet.

5 konstiga bröllopstraditioner i Kina 2

Klipp bröllopstårta

I Kina, som vi har, är det vanligt att avsluta bröllopetCeremonin att skära en bröllopstårta och cateringgäster. Och kakor samt vi gör vackra och flervärda. Men här skärs de från botten uppåt - och med goda skäl symboliserar det trots allt att det går upp och ner till framgång och välbefinnande hos en familj.

5 konstiga bröllopstraditioner i Kina 3