Typer av tyger för kläder

Köpa en färdig sak eller materialet för skräddarsy,Vi uppmärksammar alltid kvaliteten på tyget, eftersom det beror på driftsperioden. Det är nödvändigt att förstå typerna av tyg för kläder, åtminstone på konsumentnivå, så att ditt val alltid är framgångsrikt och det skulle tjäna dig länge.

Typer av klädtyger

Tygets sammansättning bestäms av fibrerna, och de är indelade i två typer: naturliga och kemiska. I sin tur är naturliga aktier uppdelade i:

  • Vegetabiliskt ursprung (lin, bomull, jute och hamp);
  • Animaliskt ursprung (silke och ull);
  • Mineraliskt ursprung (asbest, awn).

Kemiska fibrer är indelade i:

  • artificiella (rayon, metalltråd, acetat, modal);
  • syntetiskt ursprung (kapron, nylon, perlon, bologna, spandex, nitron, polyeten, polypropylen).

Listan över tyger, som är baserade på kemisk fiber, kan fortsättas, eftersom modern industri inte står stilla. Vi ansåg också huvudtyperna av klädtyger.

Fördelarna med naturliga tyger är inte listadeDet är nödvändigt, men är de arter som är relaterade till kemiska dåliga, som vissa tycker om? Till exempel, för sportträning behövs en kostym som gör att huden kan andas och kommer inte att begränsa rörelsen. Liknande egenskaper är utrustade med ett stort antal "syntetiska". Därför är polyester och syntetfibrer de viktigaste ingredienserna i tillverkningen av tyger för sportkläder idag. Plocka upp din garderob, försöker vi alla att tänka noga hur dessa eller andra färger kommer att harmonisera sig själva.

Typer av tyger för kläder 1

Men inte mindre viktigt är kombinationen av vävnader ikläder! Textur - det är vad du bör vara uppmärksam på. Och även om modeformgivare ofta erbjuder mycket excentriska kombinationer, är de mjuka kvar - hårda, glänsande - mätta, enkla - dyra.</ P>

Varje år blir material för syningMer och mer. Moderna klädtyger blir smartare: älskade stretchprodukter är lycra, ljus och varm "artificiell ull" - det här är akryl, "orädd" skor och kläder - membranmaterial. Det fanns fler möjligheter att skapa en egen individuell bild. Många tillverkare och varumärken erbjuder ett brett utbud av exklusiva plaggtyger.