sex efter borttagning av livmodern

Många kvinnor som redan har gått igenomhysterektomi eller vad det är, tänk på vad deras sexuella liv kommer att vara efter borttagandet av livmodern, oavsett om de själva och deras partner kommer att uppleva samma förnimmelser.

När är kön möjligt efter borttagning av livmodern?

Efter operationen rekommenderar läkare minst sex veckor att avstå från sexuellt liv, eftersom sömmen bör stramas väl efter operationen.

Känslor av att ha sex efter borttagning av livmodern

Sexuellt liv hos kvinnor med borttagen livmoder gör det inteskiljer sig inte från friska kvinnliga representanter. Naturligtvis kan en kvinna under de första månaderna efter hysterektomi uppleva lite smärta under samlag, men så småningom kommer de till intet.

Eftersom kvinnliga erogena zoner är placerade på vaginens och yttre könsorganens väggar, fortsätter sex efter operationen att ta bort livmodern samma nöje.

Om en kvinna avlägsnas tillsammans med livmodernvagina, då kan hon ha smärta under sex. Om en kvinna har livmodern borttagen med sina bilagor, kan hon sluta uppleva orgasm.

Det största problemet i den här situationen kan varamer för att representera den psykologiska aspekten. En kvinna som har genomgått en hysterektomi kan ha svårt att slappna av och därför njuta av sex. I detta avseende kan det minska sexuell lust. Problem med libido kan också uppstå i samband med hormonella störningar, om en kvinna inte tar de hormonläkemedel som rekommenderas av läkaren.

Men majoriteten av kvinnorna (cirka 75%) behållerkraft av sexuell lust på samma nivå, och vissa upplever även sin förstärkning, vilket oftast beror på eliminering av obehagliga gynekologiska symptom och obehag efter operationen.