typer av friidrott

Alla typer av friidrott är mesten naturlig sport för en person. Från en ung ålder lär vi oss att gå och springa, kasta en boll - och spår och fält är alla dessa bekant från barndomsalternativ, men bara i en något mer komplicerad form. Förmodligen beror det på att den organiska atletiken påverkar hälsan så väl. Dessutom är det en av de äldsta sporten som är känd för mänskligheten sedan 776 f.Kr.

Spår- och fältsport: sport

Typer friidrott helt annorlunda: detta inkluderar vandringsleder, och en mängd olika raser, inklusive längdåkningstävlingar och sprintar, samt allsidig tekniska typer, såsom hoppning och kasta:

 • springa (vi kommer att titta på det mer detaljerat nedan);
 • hoppar: i längd, i längd, med pol, trippelhopp;
 • atletisk promenad;
 • Skaldkastning: ett spjut, en skiva, en hammare, en kärna;
 • allround.

Av all denna mångfald, den störstapopularitet bland fans har nått bara längdsporter sport - det är ett fritt och trevligt sätt att behålla din kropps skönhet och hälsa. Och det finns inget behov av specialutrustning - bara bra löparskor och en träningsbyxa. Tro mig, i jämförelse med andra sporter är det en mycket liten kostnad!

Med hopp från atletik presenterar vi allafortfarande i skolan. Vanligtvis, efter klasser, uppmanas de studenter som är särskilt framgångsrika på detta område att besöka avsnittet för vidareutveckling av förmågor, varifrån den direkta vägen till staden, regionala tävlingar och vidare till världsmästerskapen.

En annan i spår och fält är allrounden -Det här är den typ av tävling där idrottare tävlar i mer än en disciplin, men i olika discipliner, vilket gör det möjligt att identifiera den mest multilateralt utvecklade idrottaren. Förvånansvärt kan kvinnor som är engagerade i all-around och har en bra springa på något avstånd och hoppar i längd eller höjd, kunna vinna i tävlingen även smala specialister som tagit specifika arter.

Spår- och fälttävling: springande

Cross-country friidrott är ganska varierande, vissa kräver uthållighet, andra - förmågan att snabbt utveckla hastighet. De innehåller en mängd olika variationer:

 • sprints (standardavstånd - 100 m, 200 m och 400 m);
 • barriärkörning (100 m, 400 m);
 • körs för medelstora avstånd (vanligtvis i genomsnittliga avstånd jämställer avståndet från 800 till 3000 m, här är det också köra med hinder vid 3000 m);
 • kör för långa sträckor (standard två av dem - 5000 m och 10 000 m);
 • korsning (längdåkning)
 • maraton (kör längs vägen för mycket långa avstånd);
 • Relä (den mest befintliga typen av löpspår och fälttävling, inklusive följande alternativ: 4 × 100 m, 4 × 200 m, 4 × 400 m, 4 × 800 m eller 4 × 1500 m).

Atletik kan övas både påprofessionell nivå och amatör. I USA gör många invånare i både städer och små städer regelbundet joggar på medellånga avstånd

hoppa atletik

för att hålla kroppen i form. Dessutom stärker sådana övningar hjärt-kärlsystemet och lungorna, främjar uthållighet och muskelton. Dessutom är det köra som är den främsta fienden av fettpålagringar på magen.</ P>

Dessutom är det lätt att se vilka typer av körning ibanbrytande friidrott innebär inte alls enbart enskilda yrken: reläet kräver att laget är särskilt samstämmigt, vilket innebär att det utvecklar laganda och förmåga att arbeta i ett lag.

Förresten ges barn i idrottsavsnittetkan vara 7-8 år. Vid denna ålder är kroppen redan redo för sådana belastningar, och dessutom, om det visar sig att barnet har förmåga, kommer han i framtiden att kunna spela sport professionellt.