hur mycket protein i ett ägg

Alla vi är kända kycklingägg ärnästan varje person. Detta framgår av följande faktum: i ett år äter varje person cirka 200 ägg. Mexiko har en ledande ställning över hela världen för ägg konsumtion i genomsnitt hukar cirka 22 kg ägg per capita per år, vilket är nära 1,5 ägg per dag. Så mycket eftertraktade ägg är på grund av deras låga pris, men också för att ett så stort område av livsmiljöer och antalet kycklingar som kan tillhandahålla ägg nästan alla invånare i landet.

Fördelarna med ett kycklingägg

Vi har hört talas om de enorma fördelarna med ägg, äggulor ochprotein. I dem ligger en stor mängd mikro, makronäringsämnen, vitaminer och aminosyror. Sammansättningen av kycklingägg innehåller vitaminerna A, E, B, C, D, H, K, PP. Lika rik på ägg är mineraler som magnesium, jod, kalium, kalcium, bor, molybden, klor, zink, svavel, järn, koppar, mangan och kobolt. De innehåller också ett stort antal aminosyror (glutaminsyra och asparaginsyra, leucin, lysin, serin, isoleucin, treonin).

Användbara egenskaper hos ägg är direkt relaterade till dess utmärkta ingredienser, inklusive hur mycket protein i äggvitorna (oavsett hur löjligt det låter!).

De kommer att stärka ditt immunsystem perfekt,normalisera roboten i mag-tarmkanalen och skydda mot grå starr. Regelbunden konsumtion av kycklingägg kommer att fungera som ett gott förebyggande underhåll av kardiovaskulära och onkologiska sjukdomar, och kommer också att stärka en benväv, öka dina mentala förmågor och förbättra minnet.

Dessutom, kycklingägg, nämligen kycklingprotein,Det kommer att vara mycket användbart för människor förlorar vikt, liksom för dem som vill bygga muskler. Äggvit är en utmärkt och viktigast naturlig proteinkälla. Och det krävs för att skapa, bevarande och restaurering av muskelvävnad.

Protein i protein

Tja, låt oss komma närmare fakta. Först överväga hur mycket protein i ett ägg. I ett kycklingägg innehåller ca 4-5 g protein. Det bör noteras att kycklingproteinet ibland överstiger mjölkproteinet och till och med proteinet av nötkött eller fisk.

Äggprotein absorberas av vår kropp med 94%medan nötkött till exempel bara är 73%. Äggprotein är 90% vatten, resten är protein. Det innehåller en stor mängd niacin, K-vitamin, B2, B6, B12, E. Det är också känt för sitt höga innehåll av vitamin D, där det kan överträffa endast fiskolja. Innehållet i fett i äggvita är minimalt, eftersom det vanligtvis anses vara en kaloriprodukt.

Och nu svarar vi de vanligaste frågorna om äggvita:

  • hur mycket protein i ägget kokt - 12, 7 g / 100 g;
  • hur mycket protein i vaktelägget - 13,1 g / 100 g;
  • hur många kalorier i äggalbumen - 48 kcal.

Allt är bra, men i måttlighet. Överdriven konsumtion av ägg, på grund av hur mycket protein i ett ägg, ganska allvarligt kan återspeglas i vår hälsa. Det finns en åsikt att tillsammans med kycklingägg kommer en stor mängd "dåligt kolesterol" in i kroppen. Allt detta, men tillsammans med det kommer en stor mängd fosfolipider, vitaminer och lecitin också in i kroppen. Tack vare detta är kolesterol praktiskt taget inte uppskjutet.

hur mycket protein i ett ägg

</ P>

Personer med diabetes bör vara seriöstAtt oroa sig för mängden ätna ägg, efter all sin överdrivna konsumtion utöver allvarliga sjukdomar i närvaro, ökar risken för utveckling av stroke, en hjärtinfarkt.

För att undvika detta borde det helt enkeltreglera antalet ägg som konsumeras, samt övervaka deras kvalitet och beredningsförfarande. På en dag kan du äta högst 100 gram, i ett ägg ca 50 g. Följaktligen kommer två ägg per dag att vara tillräckligt. Och det är värt att komma ihåg att det är värt att äta ett kycklingägg i sin råa form, hellre laga eller steka det.