Raisin druvor hemma

Raisin gjord av druvor, kokta i hemlagadförhållandena visar sig vara läckra, söta och kan lagras under lång tid. Använd torkade bär för att laga osötta rätter, såväl som bakning och efterrätter.

Hur man torkar druvor på russin?

En av de enklaste och vanligasteär ett sätt att torka druvor, där bär placeras i solen. Otvättade druvor sorteras före och avlägsnas ruttna eller skadade bär. Därefter läggs bären på papper eller ett galler, placeras i solen och lämnas för att torka helt och vrida druvorna en gång var tredje dag.

Denna metod är lämplig för både beredning av russin från vita druvor och för russin från mörka bär.

I genomsnitt varar torkningen i solen cirka en månad,men du kan påskynda processen genom att sänka bären i het soda före torkning. Tonkokory druvor bör bibehållas i en inte alltför kraftig sodalösning (1/2 h. Bakpulver i vatten TRY) för Tolstokorov högre koncentration (1 msk. Sked per liter). Som ett resultat av blanchering i soda-lösningen på bärens yta förstörs vaxbeläggningen, som förhindrar frigörandet av fukt, och mikrokrossar bildas.

Hur tillverkas russin från druvor?

Det bästa sättet att torka druvor för russin är en där bär inte utsätts för direkt solljus, så att färg och mer näringsämnen förblir.

Har ordnat hela, inte skadade bär på ett rutnäteller en gitter, får druvorna att torka under en baldakin eller i ett välventilerat, torrt rum. Efter ca 20-30 dagar kommer russinerna att vara färdiga. Under torkning, glöm inte att vrida bären att jämnt torka.

Förberedelse av russin från druvor hemma

I förhållanden för en lägenhet i molnigt väder, druvorDet är bekvämt att torka i ugnen. Som ett resultat av denna metod för torkning behålls inte så många näringskomponenter, men processen tar mycket mindre tid.

Innan du gör russin från druvor,bakplåtarna är täckta med pergament. Bären fördelas jämnt på bakplåtar och placeras i en förvärmd ugn till 90 grader, det bästa sättet är att öppna dörren för att förånga fukten. Efter att druvorna har rynk, ställ temperaturen på 70 grader och fortsätt torka tills det är klart. Inom denna metod kommer torkning inte att ta mer än 30 timmar.