Idag kan få människor bli överraskad av en mängd exotiska frukter, som här och där finns på hyllorna av butikerna.

Inte bara var naturen belönad av människanmöjlighet att beundra sådana skapelser. Så alla kan smaka på alla frukter och försöka med något otrolig smak. Men inte bara i smaksaffär! Om du åtminstone en gång såg alla dessa frukter på ett ställe, skulle du förstå att detta är ett riktigt färgstarkt paradis. Det är ännu brantare än regnbågens färger! Tro inte på mig! Se sedan och kom ihåg!

1. Dragon Fruit

pitahaya

En ovanlig frukt anses vara en frukt av en kaktus, och till och medi sin form och yttre skal liknar en spinig rotgrödor. Växande drakefrukt i Mexiko, liksom Central- och Sydamerika. I många länder är det också känt som Pitaya, en drakens pärla eller en jordgubbarpäron. Denna frukt har en behaglig söt smak som påminner om jordgubbsblandning och päron. Pitaya eller använda som en separat skål eller som ett perfekt komplement till vodka och alla typer av desserter. Men kom ihåg att innan du försöker draken frukt, måste du bli av med den enorma mängd svarta frön i köttet pitaya.

2. Kivanoe

beckon

Exotisk frukt växer på territorietAfrika, Kalifornien, Chile, Australien och Nya Zeeland. Världen har flera namn: en afrikansk horned gurka, en gurka agurk, en horned melon, en anguria. I sin form liknar en hybrid av melon och gurka. Smaken av kiwano är ganska ovanlig och ser ut som en blandning av bananer, citron och gurka. En intressant blandning, eller hur? Oftast används den som ett dekorativt element, även om frukten naturligtvis är ätbar och har en rik mängd användbara vitaminer. Det rekommenderas inte att förvaras i kylskåp!

3. Rambutan

rambutan

Rambutan växer i Indonesien. Han lockar de flesta människor exakt med sitt unika håriga skal och röd hudfärg. Var inte rädd, eftersom frukten är mycket lätt att rengöra. För att smaka, berömmer rambutan en annan exotisk frukt - Lychee, söt att smaka. Denna frukt kan konsumeras nästan från en gren, och om du lär dig ett par recept för rätter med rambutan, så kan du överraska även den sofistikerade gourmet.

4. Jackfrukt

jackfrukter

Jackfruit är känd över hela världen som en indianBrödträd och nationell stolthet i Bangladesh. Av alla frukter som finns på planeten anses jackfrukten vara den största. Lukten av skuren frukt liknar en blandning av banan och ananas. Smaken är nästan densamma. Jackfrukt kan ätas rå. I vissa länder av massan gör du en utsökt marmelad. Omodda frukter frukter används som en grönsak, som kan stuvas, kokas, stekas.

5. Liches

lichee

Moderlandet av denna fantastiska frukt accepterasöverväga Kina. För närvarande odlas lök i hela Sydostasiens territorium. I sin form litchi liknar små muttrar i en tät röd skal med ett brunt ben inuti. Att smaka på frukten liknar massan av vita druvor. Du kan använda den i rå form eller för en mängd olika desserter. Under alla omständigheter kommer du definitivt att uppskatta smaken av denna underbara frukt.

6. Carambola

carambola

Hemlandet av denna frukt anses vanligenSydostasien, där carambola växer överallt. Carambola är en "stjärnfrukt", som fick sitt namn på grund av den korrekta femuddiga stjärnan i skuren. För att smaka på det händer, både surt och sött. Sura sorter av carambola används oftast i sallader, medan den söta sorten liknar en blandning av druvor, citron och mango. Carambola är en utmärkt källa till vitaminer och mineraler, och även låga kalorier.

7. Mangosteen

Mangostan

Mangosteen anses vara en exotisk frukt ochväxer i Indonesien och Malaysia, liksom i delar av Sydostasien och Sydasien. Denna frukt liknar stora lila bollar med en tät, tät hud. Men det mest intressanta med mangostan är dess köttuppdelning, som liknar en apelsin till smak. Det finns en legend att denna frukt var favorit förtjusande av drottning Victoria, så bakom kulisserna bland frukterna kallas det "kung".

8. Kumquat

kumquat

Mer nyligen, många människor inte ensmisstänkt för vad "kumquat" är. Idag finns det i nästan varje butik och inte ens förvånad. Denna frukt växer i södra Kina, i USA, Sydeuropa, Japan, Sydostasien och Mellanöstern. Externt är kumquat liknar små eldorange frukter av ellipsform. Nästan som bollar för rugby, endast i en mycket reducerad form. Smaken av denna frukt är specifik: saftiga söta sedlar resonerar med en skarp sur smak. Du kan äta kumquat både rå och för att förbereda olika rätter.

9. Passionsfrukt

Passionsfrukt

Födelseplatsen för passionsfrukt är Brasilien, men det är ocksåväxer aktivt i Australien, Nya Zeeland, Sydamerika, Sydafrika, Hawaii och Filippinerna. Denna frukt har många intressanta namn: passionsfrukten, passiflora ätbar, passionflower och grenadilla. I utseende är frukten av passion som en vanlig lila plommon med en tjock hud. Smaken av mogen passionfrukt är söt och saftig. Naturligtvis kan frukosten ätas rå, men oftast används den som en juice eller en tillsats.

10. Lemoncello, eller citron-vidarea

citron

Kanske hörde många inte att det finns en sådanfrukt. Men de vet säkert att det finns en välkänd likör med samma namn, vilket Italien är känt för. Hemland av denna frukt är Republiken Dominikanska republiken, men tack vare Italien lärde sig limoncello runt om i världen. Säg inte att frukten är nästan densamma som en mogen citron, men lukten! Doften av citron-vidare är så jättebra att ingen slags citroner kan jämföra med den. Externt ser limoncello ut som små citrongräs grön med en tät zest. Du kan äta antingen helt eller för att laga alla typer av rätter.