hur man tvättar en läderjacka

Tvätt läderjacka är strängt förbjudet! Efter tvätt kan läderjackan bli färgad, färgen - gå av och huden - för att förlora det skyddande skiktet. I det här fallet är det inte ett faktum att fläckarna tvättas. I allmänhet är det att skona en skinnjacka på rätt sätt att skicka en sak till papperskorgen.

Är det möjligt att tvätta en läderjacka för hand, rengör försiktigt fläckarna i vattnet?

Varken manuellt eller i en skrivmaskin eller med en delikatTvättning gör inte detta. Huden raderas aldrig och under inga omständigheter. Det finns inget sätt att tvätta en läderjacka ordentligt. Jackan kan bara rengöras. Inte nödvändigtvis i kemtvätt, många fläckar kan tas bort och hemma, men du kan inte tvätta lädervaror!

Här är några hemligheter att rengöra en läderjacka:

 1. Vatten och tvål kan användas, men det är omöjligt att fördjupa jackan i dem.
 2. I en vattenlösning av tvål och ammoniak doppas en svamp och hanterar försiktigt ytan av jackan för att lysa.
 3. En vattenlösning med glycerin återställer jackan till en glans och ett välskött utseende.
 4. Efter behandling med en tvållösning med ammoniak eller glycerin torkas jackan med en servett dränkt med ricinolja.
 5. Ett annat prisvärt och snabbt sätt att uppdatera jackan är att torka över ytan med en svamp som blötläggs i en schamponlösning.
 6. Något slagna äggvita kan återställa glansen av även en mycket gammal läder sak.

Hur man rengör en lätt läderjacka?

För att rengöra en ljus jacka måste du blanda bensin och vitt magnesia pulver. Den erhållna blandningen appliceras på manteln och avlägsnas genom försiktiga rörelser med en klädborste.

Hur bli av med ärr på huden?

Vid bearbetning av huden raderas, särskilt iarmbågar, på axlarna under påsar, på manschetter och på kragen, och även i närheten av fästanordningarna. Återvänd jackan av det ursprungliga utseendet kommer att hjälpa en normal transparent skokräm. Den appliceras på nötningar. Men på manschetter och krage för att använda en kräm är inte så bekvämt, eftersom det kan lämna spår på kläder eller på armar eller hand. Det är mycket bekvämare att använda för att ta bort scuffs på manschetterna med apelsinskal. De nödvändiga hudområdena torkas helt enkelt med utsidan av en frisk apelsinskal.

Hur tar man bort fettfläckar från läderjackor?

Det finns flera sätt för detta:

 1. Stärkelse, krita, talkpulver. För att tvätta fläckarna på skinnjackan,det är tillräckligt att använda en blandning av stärkelse, krita och talk (eller babypulver) pulver. Pulvret appliceras på fläcken i en halvtimme och rengörs sedan försiktigt med en pensel. Användning av salt vid avlägsnande av fläckar rekommenderas inte, eftersom den känsliga huden lätt kan skadas av saltkristaller och lämnar repor på jackan.
 2. Medel för tvättning. Om fläcken är gammal kommer diskmaskinen att klara det. Det appliceras på huden med en svamp och

  fläckar på en läderjacka

  torka, sedan avlägsnas rester av remediet med en fuktig trasa.
 3. Potatisstärkelse. Kashitza från potatisstärkelse - utmärktmedel för att avlägsna oljiga fläckar från huden. Den appliceras på ett förorenat område, gnidas lätt och lämnas i 15-20 minuter. Därefter avlägsnas vattnet, och huden torkas med bensin.
 4. Rengöring servetter för bildskärmar. Färska fläckar kan tas bort med rengöringsdukar för LCD-skärmar, som innehåller impregnering kan du rengöra ytan av fettet.
 5. Särskilda medel. Butiker erbjuder specialverktyg föravlägsnande av feta fläckar från huden. Sprayer hanterar oftast färska fläckar och servetter, beroende på kompositionen, kan användas för både färska och relativt gamla fläckar. Men båda typerna av fläckavlägsningsmedel kan inte klara den gamla smutsens smuts - det är bättre att överlåta rengöring till en kemtvätt.