än att mata sköldpaddan

Det visar sig att om en sköldpadda matas felaktigt,hon börjar bli lustig, äter inte bra eller vägrar alls inte mat. Centralasiatiska eller steppsköldpaddor är inget undantag. För att ditt husdjur ska kunna känna sig trygga, bygga kompetent en barns kost.

Vad ska du mata den landade centrala asiatiska sköldpaddan?

Till att börja med älskar absolut alla sköldpaddorvegetabilisk mat. Bland användbara växter finns kål, pumpa, vattenmelon, melon, sallad, äpplen och maskrosor. Kommer inte ge upp och bär - hallon, körsbär och jordgubbar. Mjölk med det vita brödet som blötläggs i det måste också smaka ett skaldjur.

Vad mer kan du mata sköldpaddan? Kalcium är nödvändigt för att bygga och bibehålla en fästning av benbeläggning - ett skal. Därför måste färsk stallost förekomma i menyn. Manna och bovete flingor dra nytta av att berika listan över livsmedelsprodukter.

Tänk inte att sköldpaddor är vegetarianer. De äter absolut allting. Därför måste du vara mycket försiktig när du dekorerar terrarier. När allt kommer omkring kommer nästan allt som kommer dit att testas. Så, beröva inte husdjuret i proteinmat. Tillräckligt en matsked med råhakat kött eller halvor av hårdkokt ägg. Men att mata hemlandsköldpaddan med kött som är skadligt för det, kompensera för bristen på protein, ersätta den dåligt påverkade produkten med en riktig mask som matar akvariefisk. Men överdriv det inte. Varje mat av animaliskt ursprung kan leda till matsmältningsstörning. Och det är bättre att fylla på sköldpadda köket med bönor, rik vegetabiliskt protein.

Överfyll inte sköldpaddans ration med tomater, gurkor och morötter. De gillar inte dem. Detta förklaras lätt, för i naturen äter dessa djur bär, örtplantor eller en skorpa.

Vad matar man en sköldpadda på vintern?

Vanligtvis på vintern går sköldpaddorna i viloläge. Men hemma i den här kalla perioden är ganska varmt. Därför sover inte sköldpaddan, men blir helt enkelt långsam. Vad matar man under denna period sköldpaddan hemma?

Mat kan lämnas på samma sätt. Men bli inte förvånad om din lilla vän inte kan överdriva sommarens dagskurs. En ungefärlig daglig ration kan omräknas för vinterperioden och det kommer att se ut så här:

  • morötter - 30 gram,
  • potatis kokad - 20 gram,
  • kål - 30 gram,
  • vitt bröd - 20 gram,
  • fiskolja - 0,5 gram,
  • betor - 20 gram.

Glöm inte att berika denna lista med örter på sommaren, till exempel en maskros, vars löv kan hämtas från en upptagen och förorenad motorväg och stad.

Är det nödvändigt att vattna en sköldpadda?

Vi berättade vad du ska mata hemmetlandsköldpaddor. Men trots allt behöver de vatten, även om de sällan dricker: en - en gång i en - två veckor, andra har nog och ett "datum" med vatten i månaden. Frekvensen med vilken vattenprocedurer ska ordnas beror på vad djuret äter under en viss tidsperiod.

än du kan mata en sköldpadda

Om det är kål, då cellerna i en sköldpadda kroppfå en tillräcklig mängd fukt och "simma" kommer att ha mindre. Men om det mesta av den dagliga kost är vitt bröd - ska badet ordnas lite oftare.</ P>

Även, för att inte racka dina hjärnor, organiserasköldpadda bad dag en gång i veckan och en halv. Häll lite mindre vatten i bassängen än en centimeter. Djurens näsa bör ligga över vattennivån så att jordens jordboende inte kväver. Plantera djuret i vatten och låt det njuta av en halvtimme. Tro mig, den här tiden räcker för att barnet får tid att bli full och simma.