hundras Alabai

Alabai, eller den centrala asiatiska herden, hänvisar tillden äldsta rasen av strid och vakthundar, är rasens historia mer än 2000 år gammal. Inledningsvis togs dessa hundar upp för att skydda fårens får från vargar, samt skydda en person från oinvigade gäster - människor eller rovdjur.

Alabai Egenskaper

För den centrala asiatiska herden är följande egenskaper karakteristiska:

 • måttlig aggression
 • förebyggande reaktion;
 • starkt utvecklad territoriell instinkt.

Utseendet av Alabai inspirerar respekt - dettakraftfull nog, stark, lång hund (60 cm) med ett massivt huvud och en kort volymetrisk nosning. Färgen kan vara annorlunda - vit, svart, grå, röd, solbränna. Öron och svans stoppar oftast under de första dagarna av en valps liv.

Training Alabai

Alabai hunden är helt självvilja, oberoende,lugn, frihetsälskande. Men med rätt uppfostran kommer hon att lyda förpackarens ledare och bli en utmärkt kamrat till sin familj och sina barn. Därför måste du ägna rätt uppmärksamhet åt träning, som för alabai börjar vanligtvis vid 6 månaders ålder, och vid 9 månader bör valpen redan känna dig i ledaren, kunna bära en nosning och känna till följande kommandon:

 • förbud "ej tillåtet"
 • rörelse "nästa";
 • "Plats";
 • "Till mig";
 • "Stand".

Hunden ska vara lugn om vad duta hennes skål, skift mat, etc. Uppriktigt och konsekvent uppnå titeln på packets ledare, ledaren med hjälp av kommandon, intonationer, handlingar. Du är skyldig att lägga hundens korrekta beteende medan hon fortfarande är en valp.

Ta hand om Alabama

Den centrala asiatiska herdenmig själv på gatan, men kan också vänja mig vid att bo i huset. Det rekommenderas inte att hålla en hund av Alabai-ras i en lägenhet, det kommer inte att ha tillräckligt med ledigt utrymme och detta kan påverka dess karaktär negativt.

Ofta bygger många ägare en speciell aviaryför alabaya. Hunden mår bra på gatan, har en låda för att sova och en baldakin från värmen. Glöm inte att gå: även när du bor i en bondgård, måste Alabai värma upp, känna sig fysiskt stressad.

Hundar av denna ras behöver inte mycket omsorg, derasUllen är motståndskraftig mot smuts och ser bra ut även efter långa promenader genom skogen. Stark molning sker på våren, om du vill kan du kamma hunden på gatan och ta bort ullen. Rengör hundens öron, speciellt om det finns tecken på infektion, glöm inte att klippa klorna om det behövs.

Sexuell mognad Alabai når 6-8 månader,Den första parningen bör dock utföras inte tidigare än 18 månader eller den tredje östern och i hunden inte tidigare än 24 månader. På den 9-14: e dagen i östern kan du börja älska Alabai. Skill mellan manuell och fri parning. Fri parning är möjlig om djuren inte visar uppenbar aggression mot varandra och redan har erfarenhet av sådana saker. Vid handstickning hjälper ägaren sin hund och tröstar henne, håller en efter en i magen. Vid aggression kan du lägga på en nosning.

Alabai är en hälsosam ras, sjukdomar själva sällandet. Men det finns en möjlighet till dysplasi i höft- och armbågen, så noggrant överväga hundens mat, den ska vara full av kalcium, speciellt hos valpar.

Vad matar du alabai?

Ursprungligen bestämmer matningsmetoden: antingen helt naturlig mat eller bara torrmat. Blanda inte båda sätten!

Matning av alabaya med naturliga livsmedel bör innehålla:

 • magert kött (nötkött, kalvkött);
 • delvis biprodukter
 • risgröt, havregryn, bovete
 • nackdelar med Alabai

 • grönsaker.

Foder hunden två gånger om dagen, i proportioner som motsvarar hundens vikt, glöm inte tillräckligt med rent dricksvatten!

Nackdelarna med Alabai stammar från dess värdighet -styrka och skyddande instinkt. Glöm aldrig det innan du är en hund som kan krossa en varg, och i avsaknad av det - en annan hund. Mycket uppmärksam på utbildningen av Alabai, du måste tydligt analysera situationen och anpassa hundens beteende i det - att berömma, förbjuda eller ge frihet. Du bör öva hundens träning och alltid känna ömsesidig förståelse med din fårhund. Först då blir hon din mest lojala vän och fruktlösa protektor i din familj!